2014. február 23., vasárnap

Las, Lasy

Las - erdő lengyelül. Tegnap egy kisebb túrára indultunk a metró egyik végállomásánál, Kabaty-nál lévő erdőbe. Láttunk sok fát meg egy érdekes rétet, ahol sok-sok túrázó a családjával sütögetett. Ők a kép bal oldalán. A jobb oldalon pedig, ahogy ez a füstből is látszik a kezdők, vagyis a berúgott fiatalok, akik csak egy farakást hánytak a tűzrakóra és nem értették miért nem ég. Egyébként olyan messziről mint egy középkori táborhely. 

Ami még érdekes, hogy a metró eddig jön, vagyis az erdőből kiérve egy metróvégállomáson találja magát az ember, Tesco-val, és persze metrógarázzsal, mert az itt jön ki a földből és végződik egy nagy teleppel. Szóval a képen a "METRO" felirat valóban a 2 km-re lévő metrót jelzi.

Ma pedig hogy meglegyen a szimmetria, a metró vonal másik végállomásához, Młociny-hoz mentünk túrázni. Ezúttal Gabi is velünk tartott. Rövid kitérő villamos remíz mellett, majd átvágva a volt kommunista gyárak maradványain és egy temetőn végre elértük a fenyveseket és bevetettük magunkat a Kampinoski nemzeti parkba.

Hasonló rét, majd fenyves kis utak. Szinte csak fenyő és persze rengeteg moha. Körbementünk a sárga jelzésen, majd a feketén (jelzem ez elég ritka Mo.-on) végül egy busszal pedig visszaértünk a metróhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése