2013. október 19., szombat

Isteni műszak (Heavenly Shift)

29.Varsói filmfesztivál, amin ma voltunk. Illetve a fesztiválon akárcsak tavaly, több remek film is bemutatásra került, de idén csupán egy magyar, az Isteni műszak (meg egy másik animációs).
A film az első 5 percénél elnyerte a tetszésünket és a közönségét is, akik végig röhögve nézték a filmet. Telt volt a mozi, de csupán 4-en láttuk magyarok, plusz a rendező Bodzsár Márk, aki bemutatta filmjét, majd válaszolt a közönség kérdéseire. Ezt követően 3-an magyarok mi is megtámadtuk őt, és elhívtuk sörözni.
Több kulisszatitkot és egyéb, a filmmel kapcsolatos információt tudtuk meg tőle.
A film elég horrorisztikusnak tűnik elsőre, de mellette egyértelműen vicces, groteszk játékfilm. A történet egyik szála, kapcsolat a feleségével nagyban tart egy komoly szálat, amitől mégsem megy át a film egy szimpla vígjátékba. A poénok kidolgozottak és kell szerintem némi intelligencia hozzá, ezért sem egy olcsó poénos film. Tele van fordulattal és megdöbbentő részekkel. A történet semmiben nem tükrözi a mentők állapotát, kizárólag fiktív történet, ami egy lengyel megtörtént eseten alapszik. Ezt a rendező mondta el, mivel a filmet az OMSZ nagyban támogatta, és ők is eleinte félreértették a mondani valót. Ám később ők lettek szinte a legnagyobb támogatói a filmnek. A magyar filmalap mellett persze, akiktől származik 206millió forint további támogatás. Annak ellenére, hogy mennyit halljuk, hogy a filmalap nem ad semmilyen „jó” magyar filmre támogatást, most itt van rá egy ellenpélda. Szóval ajánlom mindenkinek, október 24-től vetítik otthon a mozikba, menjen el rá! :D


Ezek pedig mi vagyunk jobbról Anna, Bodzsár Márk, és Kovács Gabriella, aki a már említett varsói blog szerkesztője.


Ez pedig itt a reklám helye:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése